29 de juny 2017

El Petit Drassanes s'estrena en concert

28 de juny de 2017.   Ens disposem, la majoria, a anar amb tren a Sitges. A mitja tarda tenim concert del Petit Drassanes a la Residència Hospital Sant Joan de Sitges.

És l'estrena del Petit Drassanes.   Un grup de 14 cantaires derivat del Cor Drassanes ens vam constituir el 24 d'octubre de 2016 amb la finalitat d'assajar cançons senzilles però precioses de manera autodidàctica, sense el director --si no li fos possible dirigir-nos-- i sense instruments. Totes a capella.

Després de mesos d'assaig --assagem tots els dilluns després de l'assaig del Cor pels volts de 3/4 de 5-- vam comprometre'ns en aquest repte d'actuar abans de les vacances estiuenques. Feia només un mes que no les teníem totes! La responsabilitat de cantar mínimament bé i sense direcció ens aclaparava. Però ens en vam sortir! L'Óscar, el director del Cor, ens va corregir alguns defectes, ens va assessorar i ens va animar a fer-ho possible. I així va ser!

La Conxi-ta, contralt, va propiciar la trobada amb les àvies i algun avi de la residència. La seva mare era a primera filera, juntament amb amigues seves, expectant. I la Conxi-ta va fer una emotiva presentació.

Anàvem vestits cadascú amb un color diferent per donar més alegria als cants. L'Albert, baix, donava els tons, i la Montserrat, soprano, ens dirigia des de la seva posició.

Aquest és un concert on la part humana surt a flor de pell. On t'esforces per fer-ho més i més bé veient les carones embadalides de les àvies i on a cada aplaudiment, el cantaire hi posa més finor i més concentració en el cant. Haver pogut fer aquest concert en una residència d'avis ens ha commogut a tots els cantaires alhora que ens ha esperonat a fer-ne més.

Aquesta actuació ens engresca a continuar amb el projecte i posa els fonaments per fer-ne d'altres concerts. A més, ampliarem el repertori del Petit Drassanes a partir del setembre per continuar gaudint i fer gaudir cantant.

Bon estiu!









2 comentaris:

Salvador ha dit...

UUaauuuu...!! Us mereixeu un VISCA realment majúscul.
Té molt de mèrit això que heu fet.
MOLTES FELICITATS i us desitjo que tingueu molt d'èxit.
Algun dia espero poder-vos sentir.

Una abraçada ex-companys, ben afectuosa

Josep Maria Nin ha dit...

Moltes gràcies, amic Salvador! Aquest era un projecte que feia temps que em rutllava pel cap. Gràcies als companys enguany l'hem fet possible. Mirem de fer contentes les persones que més ho necessiten, mitjançant el cant coral.